sto godina alpe

Dana 18. srpanja 2013.g. Alpa, poznata češka tvrtka proslavila je svoj stoti rođendan. Potaknuti tim jubilejem odlučili smo i mi napisati nekoliko riječi o toj poznatoj češkoj tvrtci. radNaime, brnski obrtnik Josef Vesely je 18. srpanja 1913 god. registrirao zaštitni znak Alpe-Francovku.

Biljni tonik Alpa francovka proizvodi se i danas bez većih promjena.Nabavlja se u tradicionalnom dizajnu u staklenoj boci s oznakom tvrtke u plavoj boji. Baza oznake je nebesko plave boje s bijelim slovima i logotipom tvrtke - žuta zvijezda . klizanje

Recept je izrađen od prirodnih sastojaka od strane znanstvenika iz Brna, Gregora Mendela. Na 25 godišnjicu tvrtke sagrađena je nova proizvodna zgrada u Brnu čiji je autor bio Ing. Bohuslav Fuchs.
Proizvodni pogoni su nacionalizirana 1948.g., te se iste godine proizvodnja seli u u Velike Meziriči. Godine 1994. kolektiv Alpe se privatizira i postaje moderan i perspektivan. Jedini partner tvrtke je švicarska tvrtka IG Pharma Holding AG. Tvrtka Alpa, s.r.o. trenutno proizvodi više od 140 različitih kozmetičkih proizvoda.Tvrtka ima dominantan položaj na tržištu Češke. ALPA je proizvodi razne vrste posebo formuliranih proizvoda kao što su Alpa francovka, Lesana, Arnika , Masažna krema i Alpa krema po pažljivo odabranim recepturama s jednstvenim ciljem zaštite i očuvanja Vašeg zdravlja. Osim kozmetike s posebnom namjenom, biljni tonici, gelovi, emulzije i kreme, proizvodi i dječiju kozmetiku, te kozmetiku za tijelo i njegu kože.

Redovno godišnje povećanje prometa te tvrtke je najbolja preporuka u jakoj konkurenciji u kozmetičkoj industriji.firma Alpine proizvode danas možete naći u specijaliziranim trgovinama, ljekarnama i biljnim ljekarnama gotovo na svim kontinetima. Njezino tržište ipak je najrazvijenije u Europi, naročito u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji i državama bivše Jugoslavije. Alpini proizvodi na našem tržištu pojavili su se prije nekoliko desetljeća i bili su odmah dobro prihvaćeni. Zbog svoje višestruke namjene naročito je kod nas bila prihvaćena Alpa Francovka, koja je zauzimala mjesto u većini kućnih apoteka.

Zbog poznatih nam ratnih događanja, na području bivše države, Alpini proizvode su se povukli s našeg tržišta. Potaknuti kvalitetom i dugom tradicijom proizvoda , te ozbiljnošću tvrtke Alpa, 1995.g. naša tvrtka započela je suradnju s Alpom. Najbolji pokazatelj prihvaćenosti tog brenda u našoj zemlji je redovno godišnje povećanje prometa naše tvrke. Zbog svega navedenog toplo vam preporučamo Alpine proizvode.

AUTOR: Vladisav Radović, direktor Duje, d.o.o.